loader gif

Top-10 Albums – 2022

10.  Death Cab For Cutie, Asphalt Meadows

Usvigeligt sikre Death Cab leverede et klassisk lockdown-album, hvor de melankolske indienumre kredsede om rejse og døden. 10 albums inde i karrieren kan Ben Gibbard stadig excellere med imponerende numre som “Rand McNally” og “Pepper”.

9. The Big Moon, Here is Everything

Med Juliette Jackson i front smed The Big Moon i slutningen af året lige en perle af et album på gaden. Teksterne cirkler blandt andet om depression, usikkerhed og Jacksons nye rolle som, ikke bare en af britisk indierocks bedste frontpersoner, men også som mor og “Ladye Bae” er blandt årets bedre numre.

8. Everything Everything, Raw Data Feel

Et konceptalbum, hvor dele af teksterne er skrevet af en AI, lyder som noget der kunne ende helt galt. Heldigvis er Everything Everything ikke hvem selv helst, og en logisk arvtager til Radiohead, og den ambitiøse kvartet har med Raw Data Feel leveret en hypermoderne og enormt catchy værk.

7. Joakim Berg, Jag Fortsätter Glömma

Det eneste album der har givet mig tårer i øjnene i det forgangne år. Det gik lige i følelserne, da det var på første gang. Shit, hvor jeg savner Kent, men Berg rammer mange af de samme blå nordiske toner på dette soloalbum, som han havde lovet ikke at lave.  

6. Fontaines D.C., Skinty Fia

Tre albums inde og irske Fontaines D.C. sætter trumf på. Skinty Fia er barsk og cool postpunk, der fra den skarpe “I Love You” til den næsten dansevenlige banger “Jackie Down The Line” sidder i skabet. Og så spiller de bare så usigeligt tight og fremstår som et band, hvor alt er bare er i sync.

5. Yard Act, The Overload

Årets suverænt stærkeste debut. Et post-Brexit flex, der med glimt i øjet og højt guitartempo sætter Storbritannien anno 2022 på plads og til vægs. Kan du lide The Smiths eller The Streets eller alt derimellem, bør du give The Overload en chance.

4. Suede, Autofiction

Uden tvivl det stærkeste album fra Brett Anderson & co siden gendannelsen. Fra den rå “Black Ice”, den rørende førstesingle “She Still Leads Me On” til den storladne ballade “The Only Way I Can Love You” er det Suede i topform, 29 år efter deres debutalbum.

3. Editors, EBM

Jeg havde lidt tabt interessen for Editors henover en række småkedelige album, men i 2022 dundrede de tilbage på radaren. Elektrisk kant, en vild energi og heftige lån fra New Order gjorde EBM til årets positive overraskelse, cementeret med en magtdemonstration af en koncert i Vega i oktober.

2. Sorcha Richardson, Smiling Like An Idiot

Jeg under den irske singer-songwriter Sorcha Richardson langt mere udbredelse end hun til dato har fået. Hendes selvbiografiske tekster er lige dele bidende og elegant ironiske. At høre Sorcha Richardson er som at læse i nogens dagbog; fascinerende og lidt forbudt. Fans af Phoebe Bridgers og Julien Baker kan roligt lytte med – men jeg anbefaler hende sådan set varmt til alle.

1. Sea Power, Everything Was Forever

Det er 14(!) år siden jeg faldt pladask for Brighton-bandet der dengang havde et British i deres navn. Det var på albummet Do You Like Rock Music? og for første gang siden dette album, er de genforenet med producer Graham Sutton og han klæder dem godt. Rå postpunk, storladne rocknumre og computerspilssoundtrack i perfekt mix.

Spotify-playlist med 10 fra Årets Top-10

Skriv et svar